maandag 25 oktober 2010

Paarse groentjes

Zwarte knoflook, paarse tomaten, witte aardbeien en paarse spruitjes. What's next? De voordelen van deze gemuteerde etenswaren hebben bepaalde voordelen ten opzichte van hun voorgangers. Zwarte knoflook schijnt niet te stinken, Onder warmte wordt de knoflook een maand lang gefermenteerd, waardoor de zwarte kleur, de zachte textuur en de zoete smaak ontstaat. Of en wanneer de zwarte knoflook in Nederland op de markt komt, is niet bekend.
De witte aardbei smaakt naar ananas. Hij ziet er een beetje onrijp uit, maar heeft een exotische smaak heeft en ruikt naar ananas. De vrucht werd tot zeven jaar terug met uitsterven bedreigd. Ze worden wel in Nederlandse kassen verbouwd, maar of ze binnenkort ook in Nederland verkrijgbaar zijn, is ook hierbij onduidelijk.

Het is bekend dat een (bloed)rode tomaat erg gezond is. De nu ontwikkelde paarse tomaat is twee keer zo gezond als zijn rode broertje. Volgens de wetenschappers is het mogelijk dat deze tomaat bescherming kan bieden tegen de ontwikkeling van bepaalde soorten kanker, en ook tegen hart- en vaatziekten.


Er zijn tegenwoordig ook al paarse spruiten. Niet alleen de kleur is anders, maar de smaak ook. Paarse spruiten zijn wat zoeter, milder en nootachtig van smaak. Dus niet meer bitter, zoals de 'gewone' groene spruiten. Daarnaast zijn ze ook nog eens gezonder, omdat er veel antioxidanten in zitten.

Eten smakelijk!

0 reacties:

Een reactie posten